Nieuws

'Apple neemt maker AR-brillen over voor 30 miljoen'

22 november 2017 12:14

Apple zou voor 30 miljoen dollar de startup Vrvana hebben overgenomen. Het bedrijf maakt een AR-bril.

Dat zeggen twee anonieme bronnen tegenover TechCrunch. Apple wil tegenover de site geen commentaar geven, maar ontkent de overname van de Canadese startup niet. Vrvana ontwikkelde augmentedreality-headset Totem. De bril werd lovend ontvangen, maar uiteindelijk nooit op de markt gebracht.

Totem is een bril die augmented reality en virtual reality combineert. Met camera's voorop de bril wordt de echte wereld rondom de gebruiker geregistreerd, virtuele objecten worden daar aan toegevoegd. Ook kan Totem wisselen tussen augmented reality en virtual reality, waarbij enkel een virtuele omgeving wordt getoond.

Tim Cook

De overname is veelzeggend over Apple's plannen voor augmented reality. Het bedrijf toont steeds meer interesse in de technologie. Met iOS 11 werd in de vorm van ARKit ondersteuning voor augmented reality toegevoegd; vrij geavanceerde AR is nu makkelijk in apps in te bouwen.

Ook heeft Apple-CEO Tim Cook meermaals gezegd dat hij augmented reality erg interessant vindt, en mogelijk net zo belangrijk als smartphones. Onlangs zei Cook echter dat de technologie voor een kwalitatieve AR-bril nog niet bestaat. Met de overname van Vrvana lijkt Apple zich op die technologie te storten.