Nieuws

Watermeter Buoy weet hoe vaak je doucht

21 november 2017 22:51

De nieuwe watermonitor Buoy helpt je met het besparen van water en het opsporen van lekken.

De Buoy heeft de vorm van een kleine watertank. Het apparaat meet, net als een standaard watermeter, hoeveel water er door je leidingen stroomt. Dankzij machine learning kan de Buoy onderscheid maken tussen verschillende soorten watergebruik, beloven de makers.

Door het apparaat aan te sluiten op je waterleiding kun je met behulp van de bijbehorende app zo precies bijhouden hoe lang je onder de douche staat, hoe vaak je de wc doortrekt en hoeveel water er gemoeid is met het wassen van je kleren.

Besparen

De ontwikkelaars hopen dat gebruikers zo bewuster worden van hun watergebruik en leren hoe ze water kunnen besparen, schrijft The Verge. Dat is wel een dure les, want de Buoy kost 799 dollar. Een bedrag dat je er met de Nederlandse waterprijzen niet snel uit zult halen.

Lekken

De Buoy kan ook helpen met het opsporen van eventuele lekken. Dat is wellicht een handige optie als je een huis hebt waar je grote delen van het jaar niet woont. Bij een lek stuurt de Buoy namelijk een waarschuwing, waarna je de waterleiding op afstand kunt afsluiten.