Nieuws

Ex-Mythbuster Adam Savage ontwerpt tas

21 november 2017 09:01

Adam Savage, ex-presentator van Mythbusters en populaire YouTuber, heeft een tas ontworpen. Zijn inspiratie: de tas die de Apollo-astronauten meenamen naar de maan.

Deze NASA-tas was eigenlijk zo goed als vergeten totdat de weduwe van Neil Armstrong hem onlangs weer tegenkwam toen ze de bezittingen van haar overleden echtgenoot uitzocht, meldt Wired. Savage nam bij zijn ontwerp verscheidene elementen over: de simpele vorm, de stalen sluiting en de bijna witte kleur.

Daarnaast liet Savage zich inspireren door de gereedschapskist die hij gebruikte in zijn tijd als modelbouwer bij Industrial Light & Magic, het bekende filmbedrijf dat is gespecialiseerd in special effects. De tas, waarin je alles kwijt kunt, heeft een apart vakje voor notitieblokjes en verscheidene hulzen waarin je je pennen of schroevendraaier kwijt kunt.

De gewezen presentator van Mythbusters maakt de tassen van zeil dat normaal voor schepen wordt gebruikt. Daardoor heeft elke tas ook zijn eigen kenmerken. De handvatten worden bij elkaar gehouden door een magneet. Dankzij veren inzetstukken blijft de tas wijd open staan als je hem neerzet. De tas kost 225 dollar.