Nieuws

YouTube sluit omstreden kinderkanaal na ophef

20 november 2017 11:48

YouTube sluit het controversiële kanaal ToyFreaks. De videosite gaat strenger optreden tegen kinderkanalen die voor jonge kijkers ongepaste content tonen.

Consumenten hebben de laatste tijd massaal hun ongenoegen geuit over de manier waarop YouTube omging met schokkende videos gericht op kinderen. YouTube heeft nu één van de controversiële kinderkanalen, Toy Freaks, verbannen. Toy Freaks stond met ruim 7 miljoen abonnees op de 68e plaats van de grootste YouTube-kanalen. 

In de Toy Freaks-video's filmde de vader zijn dochters regelmatig huilend of verdrietig, zoals in een video van één van zijn dochters die in de badkamer met een bebloede mond door een uitgevallen tand aan het huilen is. De vader joeg zijn dochter ook de stuipen op het lijf door een emmer met kikkers in het bad waar ze in lag te gooien. De video's zouden gescript zijn, maar het zag er naar uit dat de kinderen vaak oprecht van slag waren en het was onduidelijk in hoeverre de kinderen in staat waren om wel of niet te kiezen of ze hier aan mee wilden doen.

YouTube zegt tegen techsite TechCrunch dat de actie onderdeel is van zijn aangescherpte beleid over het in gevaar brengen van kinderen in video's.