Nieuws

Twitter bevestigt testen functie voor 'tweetstorms'

17 november 2017 13:11

Zijn die 280 tekens nog niet genoeg? Twitter achter de schermen ook aan een functie om meerdere tweets tegelijk te plaatsen.

De test werd in september al ontdekt. Nu is het experiment ook door Twitter bevestigd, nadat Android-gebruikers met de alpha-versie van de app ermee aan de slag kunnen. Twitter zegt tegen TechCrunch dat de proef zowel op alpha- en bèta-versies van Twitter op Android en iOS draait.

Het is niet duidelijk of Twitter de functie voor iedereen beschikbaar wil maken en zo ja, wanneer dat gebeurt. Erg vreemd zou het overigens niet zijn, omdat zogeheten 'draadjes' al veelvuldig op Twitter worden gebruikt. Mensen moeten daarvoor wel handmatig steeds een aanvulling op hun voorgaande tweet instellen.

Plusknop voor toevoegen extra tweets

Met de test is het mogelijk om zo'n tweetstorm in één keer klaar te zetten en te plaatsen. De limiet van 280 tekens per tweet blijft daarbinnen gehandhaafd. Een draadje blijft dus een langer verhaal dat bestaat uit losse tweets. Tijdens het schrijven van het bericht kunnen mensen een plusknop gebruiken om een extra tweet toe te voegen. Het is mogelijk om tweets in het draadje voor plaatsing nog aan te passen.

Volg Bright ook op Twitter