Nieuws

OnePlus 5T: goedkope rivaal voor iPhone X en Galaxy S8

16 november 2017 19:00

OnePlus heeft nu ook een smartphone met een touchscreen dat de hele voorkant vult. De OnePlus 5T is vanaf 21 november te koop: 499 euro.

De OnePlus 5T is de tweede telefoon die de Chinese fabrikant dit jaar uitbrengt. Afgelopen zomer ging de OnePlus 5 in de verkoop, die nog een vingerafdrukscanner en twee knoppen onder het scherm heeft. OnePlus staat bekend om zijn krachtige smartphones die tegen niet al te hoge prijzen worden verkocht: de gemiddelde high-end-smartphone kost in Nederland rond de 800 tot 1000 euro. De OnePlus 5T kost vanaf 499 euro.

Geen homeknop

De grootste verandering in de OnePlus 5T is het 6 inch amoled-scherm dat de voorkant bedekt. De vingerafdrukscanner zit voortaan aan de achterkant van de telefoon, net onder het logo van OnePlus.

De knoppen onder het scherm zijn vervangen voor knoppen op het touchscreen. Daarmee volgt OnePlus de trend die door Samsung en Apple is ingezet, waarbij de voorkant van een smartphone bijna alleen uit scherm bestaat. In tegenstelling tot veel nieuwe smartphones heeft de OnePlus 5T nog wel een 3,5mm-ingang voor een koptelefoon.

Miniatuurvoorbeeld

Verder is de 20 megapixel-camera aan de achterzijde verbeterd, waarmee je volgens OnePlus scherpere foto's schiet. Naast de 20 megapixel-camera heb je aan de achterzijde nog een 16 megapixel-camera. De twee lenzen combineren foto's om zo tot het beste resultaat te komen. Ook kun je met de twee camera's de achtergrond bij een portretfoto vervagen. Dit levert een fraai beeld op, vergelijkbaar met de foto's die normaal gesproken met dure DSLR-camera's worden geschoten.

De smartphone draait OxygenOS 4.7. Dat is gebaseerd op Android 7.1 Nougat, maar dan met enkele aanpassingen van OnePlus toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld alle app-icoontjes aanpassen en de kleur van de notificatiebalk veranderen. 

OnePlus 5T specs:

  • Scherm: 6 inch amoled-scherm (2160x1080)
  • Chip: Qualcomm Snapdragon 835
  • RAM: 6/8GB
  • Opslagruimte: 64/128GB
  • Accu: 3300 mAh, ondersteuning voor snelladen
  • ​Camera's: 20 en 16 megapixel-camera aan de achterkant, 16 megapixel-camera aan de voorkant
  • Vingerafdrukscanner, nfc, bluetooth 5.0, usb-c, 3,5mm-poort voor koptelefoon

499 euro

De OnePlus 5T gaat op 21 november in de verkoop voor een prijs van 499 euro voor het basismodel met 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Het is de eerste keer dat een nieuwe OnePlus-smartphone niet duurder is dan zijn voorganger: de OnePlus 5 had met zijn introductie ook een adviesprijs van 499 euro.

Het model met 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte gaat 559 euro kosten. Beide versies komen vooralsnog alleen beschikbaar in het zwart.

Deel ook onze eerste indruk op Facebook:

Bekijk dit weekend de reportage over ons bezoek aan de OnePlus-fabriek in China op onze Facebook-pagina.