Nieuws

Slimme lamp is draadloze oplader en assistent in één

16 november 2017 14:46

Olie is een fraaie lamp met ingebouwde draadloze oplader en de virtuele assistenten van Google en Amazon.

Wanneer is een product slim? Als je het met een app kan aansturen, of als het zo veel mogelijk dingen zo elegant mogelijk doet? Indiegogo-project Olie is een beetje van beide. De strak ontworpen lamp heeft een voet met ingebouwde draadloze Qi-oplader. Ook zit er een slimme assistent in Olie: er is keuze uit Amazon Alexa en Google Assistant.

De lamp is er in twee opstellingen: als richtbare spot of met een zachtere omgevingsverlichting. Ook is de lamp er met een korte poot voor op tafel of met een langere poot voor op de grond, in het zwart, zwart en mat metaal en zwart en glimmend metaal.

Het vloermodel heeft geen draadloze oplader, anders zou je je telefoon op de grond moeten leggen. De lampen werken zowel met Android als iOS, al zijn de spraakassistenten van Google en Amazon nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Een enkele tafellamp met draadloos laden is vooruit te bestellen voor 64 dollar, met assistent erbij kost het 89 dollar, dezelfde prijs als voor een vloerlamp. Olie wordt in juni 2018 geleverd. Het streefbedrag is met nog een maand te gaan al ruimschoots binnen.

Lees ook: Duurtest slimme lampen: IKEA Tradfri vs Philips Hue

Bekijk ook onze uitpakparty van IKEA's slimme lampen:

Subscribe op ons YouTube-kanaal voor meer gadgetreviews