Nieuws

Deze app test of je vrienden je écht kennen

15 november 2017 18:29

Met de app Lies kiezen je vrienden wat zij denken dat feiten en leugens over jou zijn.

Facebook kwam onlangs met de app tbh, die alleen in de VS verkrijgbaar is. In die app geef je antwoorden op vragen over je vrienden. Zoals: om wie moet je het hardste lachen? Wie ziet er later het beste uit? Wie kun je mee naar een feestje nemen? Als je vrienden jou kiezen, zie je hun antwoord. De app heeft zo een positieve insteek, maar dat is ook een beetje saai.

De nieuwe iPhone-app Lies, gemaakt door een voormalig Facebook-medewerker, pakt het wat anders aan. In die app geef je eerst antwoord op een heleboel vragen: heb je weleens een one-night-stand gehad? Weleens in het openbaar in je broek geplast? Of vijf dagen hetzelfde ondergoed gedragen? Maar ook: heb je een hond en is blauw je lievelingskleur? Die vragen swipe je à la Tinder naar links voor leugen of naar rechts voor waarheid.

Je vrienden krijgen vervolgens steeds vier van zulke stellingen te zien, en er is er steeds maar ééntje waar. Zij moeten kiezen welke dat is, en daarna vertelt de app je precies wie jou het beste kent. Je ziet bij elke vraag wat je vrienden hebben geantwoord. Zo weet je precies hoe goed of schrikbarend slecht je vrienden je kennen. Lies voor iOS is gratis te downloaden.