Nieuws

'Nintendo werkt aan Super Mario-film'

15 november 2017 10:57

Nintendo zou bijna een deal over de filmrechten van Super Mario hebben met de filmstudio die eerder Minions maakte.

Nintendo zou dicht bij een overeenkomst zijn met Universal Pictures en animatiestudio Illumination Entertainment, melden anonieme ingewijden aan The Wall Street Journal. Illumination Entertainment is de studio achter de Despicable Me-films en de Minions film die daar als tweede meest succesvolle animatiefilm uit voortkwam.

Nintendo zou al ruim een jaar met Universal Pictures in gesprek zijn. De twee bedrijven maakten twee jaar geleden al afspraken over Nintendo-parkdelen die in twee Universal Studios-pretparken gebouwd worden. Het grootste struikelblok zou de terughoudendheid van Nintendo zijn; het bedrijf maakt zich zorgen of het wel genoeg bij het creatieve proces van de film betrokken zal zijn.

Daarom zou Mario-bedenker Shigeru Miyamoto één van de producenten van de Mario-film worden. Als de film er komt dan wordt dat de tweede Mario-film, na de compleet geflopte film uit 1993 die door critici en het publiek zeer slecht ontvangen werd. Sindsdien heeft Nintendo zijn vingers niet meer gebrand aan films en series, met uitzondering van de Pokémon-films.

Nintendo heeft de afgelopen tijd weer groot succes met onder meer Mario. De nieuwste Mario-game Odyssey is de snelst verkopende Mario-titel ooit en de Nintendo Switch wordt zo goed verkocht dat Nintendo de productie zou opschroeven

Lees ook onze review van Super Mario Odyssey