Nieuws

Volkswagen overweegt elektrische Kever

14 november 2017 16:09

Na het Volkswagenbusje krijgt de minstens zo iconische Kever misschien ook een elektrische variant. Volkswagen-ceo Herbert Diess speelt met de gedachte.

Dat heeft de topman gezegd tegen de Britse autosite Autocar. Er is nog geen definitieve beslissing genomen over een elektrische variant van de Beetle, zegt Diess, maar de kans lijkt aanzienlijk dat hij er komt. "Als we een [nieuwe] Beetle willen maken zou elektrisch veel beter zijn dan het huidige model, veel dichter bij de historie, want hij zou achterwielaandrijving kunnen hebben", zegt hij. 

Dat kan door de nieuwe technologie voor elektrische auto's die Volkswagen ontwikkelt. De Modulaire Elektrificatie Eenheid, zoals dat heet, maakt het mogelijk om relatief eenvoudig een model om te bouwen tot een elektrische wagen met de keuze voor voor-, achter of vierwielaandrijving. Als de nieuwe Kever er inderdaad komt met achterwielaandrijving, zou hij meer lijken op het origineel uit 1939. Ook die werd vanachter aangedreven.

Volkswagen gaat binnenkort meer beslissingen maken over zijn eerste reeks volledig elektrische voertuigen. "De volgende beslissing over elektrische auto's wordt welke emotionele concepten we nodig hebben", zegt Diess tegen Autocar. Met emotionele concepten bedoelt Diess klassieke modellen waar fans van het merk met liefde aan terugdenken.

Elektrisch busje

Als de moderne Kever er echt komt, zal het vermoedelijk nog wel even duren. De al aangekondigde remake van de klassieke Transporter (het surfbusje dus) ziet het licht pas in 2022. De wagen wordt trouwens wel omgedoopt tot I.D. Buzz.

Sowieso blijft er weinig nostalgie aan de binnenkant over bij dat model. Zo komt er een touchscreenstuur in en hij wordt deels zelfrijdend.

Miniatuurvoorbeeld