Nieuws

'Face ID in toekomstige HomePods'

14 november 2017 15:05

Toekomstige versies van de HomePod zouden weleens kunnen worden uitgerust met Face ID.

David Ho, de bestuursvoorzitter van Inventec Appliances dat zowel de AirPods als de HomePods voor Apple produceert, verklaarde vrijdag tijdens een persconferentie dat hij verwacht dat toekomstige praatpalen gezichtsherkenning zullen bevatten. Een dergelijke feature zal het gebruiksgemak verbeteren, verwacht Ho.

Hoewel Ho bij zijn voorspelling geen specifiek product noemde, menen analisten dat hij vermoedelijk doelde op de volgende generatie HomePods, schrijft Nikkei. Apple lanceerde onlangs de iPhone X die gebruikers kunnen unlocken met behulp van gezichtsherkenning. Ook kunnen iPhone X-bezitters dankzij Face ID betalingen uitvoeren, bijvoorbeeld via de ING-app.

De HomePod zal vanaf december verkrijgbaar zijn in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australiƫ. Een nieuwe versie van de slimme speaker met 3D-camera's zou volgens de door Nikkei geraadpleegde analist Jeff Pu vanaf 2019 beschikbaar kunnen zijn. Behalve HomePods en AirPods produceert Inventec Appliances ook slimme speakers voor Sonos, smartphones voor Xiaomi en wearables voor Fitbit.

Bekijk ook onze video waarin we Face ID hebben getest:

Volg ook het Bright YouTube-kanaal