Beeld © Max Pixel
Beeld © Max Pixel
Nieuws

Amazon maakt tv-serie van The Lord of the Rings

14 november 2017 10:17

Amazon gaat een tv-serie maken die is geïnspireerd door The Lord of the Rings-boeken van J.R.R. Tolkien.

Amazon heeft de wereldwijde televisierechten op de fantasy-boeken bemachtigd en is van plan een serie met verscheidene seizoenen uit te brengen. De productie van de serie zal in handen zijn van Amazon Studios en New Line Cinema. De tv-serie zal verhalen bevatten die voorafgaan aan The Fellowship of the Ring.

De productie van een serie gebaseerd op The Lord of the Rings-boeken past in de ambitie van Amazon-ceo Jeff Bezos om ‘high-end drama met wereldwijde aantrekkingskracht’ uit te brengen. Met dergelijke content hoopt Bezos een geduchte concurrent te kunnen worden van Netflix. De verfilming van The Lord of the Rings door Peter Jackson was wereldwijd een doorslaand succes. De trilogie was goed voor een recette van bijna 6 miljard dollar.

In 1999 riepen de klanten van Amazon, dat toen nog vooral een online boekwinkel was, The Lord of the Rings uit tot hun favoriete boek van het millennium. Sharon Tal Yguado van Amazon Studios zegt dat het een eer is om de tv-serie te gaan maken. “The Lord of the Rings is een cultureel fenomeen dat generaties fans heeft gegrepen via de boeken en de bioscoopfilms.” 

De videodienst Amazon Prime Video is sinds december 2016 ook beschikbaar in Nederland.