Nieuws

Bose wil 'sleepbuds' op de markt brengen

14 november 2017 10:43

Bose lanceert via crowdfundsite Indiegogo oordopjes die white noise produceren. Handig voor als je je bed deelt met een luide snurker.

“We zijn op zoek naar gemotiveerde mensen die de Bose noise-masking sleepbuds willen proberen en ons willen laten weten wat ze ervan denken”, schrijft Bose in een toelichting. Geïnteresseerden konden de 'sleepbuds' tegen een korting aanschaffen. Ook dan waren ze overigens nog redelijk prijzig voor een stel oordopjes die ervoor moeten zorgen dat je lekker kunt slapen. De goedkoopste aanbieding kostte 150 dollar. 

Als de oordopjes volgend jaar op de markt komen, zullen ze 249 dollar gaan kosten. Over gebrek aan belangstelling hoefde de fabrikant van koptelefoons en luidsprekers desondanks niet te klagen. Binnen mum van tijd bestelden 2870 mensen de oordoppen, die daardoor momenteel uitverkocht zijn.

De sleepbuds bestaan vooralsnog alleen als prototype. De oordopjes bevatten oplaadbare mini-batterijen die goed zijn voor twee nachten. Op het ingebouwde flash-geheugen staan kalmerende geluiden. Ook is het mogelijk een alarm in te stellen dat je bedpartner niet kan horen.

Lees ook: Deze draadloze oordoppen beloven betere audio