Nieuws

Disney kondigt nieuwe Star Wars-trilogie aan

10 november 2017 08:53

Disney breidt het universum van Star Wars verder uit met een nieuwe trilogie, die zich afspeelt in een andere uithoek van het heelal.

Rian Johnson, de regisseur van de aanstaande Star Wars-film The Last Jedi, gaat naast de huidige trilogie een compleet nieuwe reeks ontwikkelen. De verwachtingen voor de nieuwe reeks zijn gelijk torenhoog. Meteen nadat Disney-baas Bob Iger de nieuwe reeks bekendmaakte, gingen de aandelen van Disney op de beurs omhoog. Die waren kort daarvoor nog juist flink gedaald, omdat de kwartaalcijfers behoorlijk tegenvielen. 

Nieuwe verhaallijn

De nieuwe trilogie gaat als eerste in de reeksen van Star Wars een geheel nieuwe verhaallijn volgen. Alle eerder films - de oorspronkelijke trilogie, de drie prequels en de huidige trilogie waarvan binnenkort deel twee uitkomt - volgden in grote lijnen hetzelfde verhaal. De nieuwe reeks zal zich alleen afspelen in hetzelfde universum, maar in een heel andere uithoek van het heelal, verklaart Disney.

7,5 miljard dollar

Star Wars is sinds de eerste film in 1977 uitkwam uitgegroeid tot de op twee na succesvolste filmreeks ooit. Tot nu toe brachten de films 7,5 miljard dollar op. Alleen de negen films in de tovenaarswereld van Harry Potter en de enorme verzameling superhelden films van Marvel leverden meer op.

Test je Star Wars-kennis in onze quiz

Bekijk onze video over de grote Star Wars-tentoonstelling die deze winter in Utrecht is te bezoeken:

Volg het Bright YouTube-kanaal