Nieuws

'Instagramfoto's onwetende meisjes gebruikt voor seksreclames'

9 november 2017 17:27

Criminelen gebruiken foto's van Instagram van gewone meisjes en vrouwen uit het hele land voor advertenties voor seksdates.

De vrouwen weten niets van het gebruik van hun onschuldige foto's. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Brabant. De criminelen maken profielen waar seks door vrouwen wordt aangeboden. Daarvoor gebruiken ze foto’s van nietsvermoedende meisjes en vrouwen. Het gaat om onschuldige selfies die door de vrouwen op hun Instagram-account zijn geplaatst.

'Sexy Bibi uit Breda'

Zo staan in elk geval foto's van meisjes uit Tilburg en Helmond online. Met een andere naam en de mededeling dat ze erg opgewonden zijn. Het gaat om profielen als 'Sexy Bibi uit Breda', 'Naughty Kelly uit Den Bosch' en 'Esmeralda uit Tilburg'. Het gaat waarschijnlijk om foto's van meisjes uit het hele land, maar ook uit Zweden en Amerika. Velen van hun zullen niet weten dat hun foto's hiervoor worden misbruikt.

Vijf meisjes hebben dit jaar aangifte gedaan, zegt de politie tegen Omroep Brabant. Maar het aantal vrouwen van wie de foto's worden gebruikt door de criminelen ligt veel hoger.

Vals adres

Mannen die afspraakjes proberen te maken met de meisjes moeten van tevoren betalen. Het gaat om bedragen tussen de 25 en 100 euro. Als ze hebben betaald, horen ze niets meer. Of ze worden naar een vals adres gestuurd.

De politie heeft geen aangiften gekregen van gedupeerde mannen. De mannen schamen zich. De politie roept ze op om wel aangifte te doen 'anders kunnen we niets doen'.