Nieuws

Snapchat versimpelt app met nieuw design

9 november 2017 11:21

Volgens Snapchat-ceo Evan Spiegel is de app 'moeilijk te begrijpen'. Daarom krijgt Snapchat binnenkort een nieuwe interface.

Snap presenteert op 4 december een vernieuwde versie van zijn Snapchat-app. Dat weet Business Insider. De app zal nog steeds openen met de camera-functie, maar in het ontwerp van de app worden grote veranderingen doorgevoerd. Het belangrijkste doel daarvan is dat Snapchat simpeler wordt voor gebruikers.

Volgens het bericht van Business Insider komt in de nieuwe app alle communicatie met vrienden links van de camera. Niet alleen de privé-chats, ook de openbare verhalen. Aan de rechterkant blijven de video's van nieuws- en entertainmentkanalen staan. Deze filmpjes zouden als eindeloze feed gepresenteerd worden, waarbij een algoritme van Snapchat bepaalt welke posts bovenaan komen.

Gebruiksvriendelijker

Na alweer een teleurstellend kwartaal van Snap, zei ceo Evan Spiegel dat de app vernieuwd moest worden. "We hebben de afgelopen jaren veel gehoord dat Snapchat lastig te begrijpen en te gebruiken is", stelt hij. "Daarom werken we aan een compleet vernieuwde app om het gebruiksvriendelijker te maken." Het is de vraag hoe bedrijven en bestaande gebruikers de veranderingen zullen slikken. "We zijn bereid dat risico te nemen, omdat we geloven dat het op langere termijn gezond is voor onze zaken."

Snapchat is volgens Spiegel ook van plan de populairste gebruikers van de dienst, de zogeheten 'influencers', te gaan betalen. Mogelijk gaat het om het delen in advertentie-inkomsten, zoals bij YouTube. Snapchat wil volgens Spiegel professionals beter faciliteren bij het maken van openbare video's op Snapchat, die niet alleen op de eigen volgers of vrienden gericht zijn.

Instagram Stories

Het aantal dagelijkse gebruikers van Snapchat was in het derde kwartaal gemiddeld 178 miljoen, een toename met 17 procent op jaarbasis. Het vergelijkbare Instagram Stories en WhatsApp Status, beide van Facebook, hebben meer dan 250 miljoen gebruikers. 

Volg Bright ook op Instagram. En voeg ons toe op Snapchat met de username 'bright.nl'.