Nieuws

Dutch design: deze jas gaat een leven lang mee

26 november 2017 11:48

Dit jasje kan steeds weer gerepareerd worden, dankzij een nieuw materiaal.

Deze jas blijft voor altijd bij je. De Endless jacket beweegt met je mee en leeft met je mee. Tot in lengte van dagen. De jas is gemaakt om tot op de draad kaal gedragen te worden. Het is dus niet erg en zelfs de bedoeling dat op een gegeven moment bijvoorbeeld de ellebogen verslijten. Het nieuwe materiaal Made to Mend is gemaakt om gerepareerd te worden.

Made to Mend is een nieuw materiaal dat werkt als een verstevigde tweedstof. Het materiaal heeft een ingebouwde reparatiemogelijkheid geënt op het traditionele stoppen. Juist met het blokjespatroon dat achterblijft als het zachte weefsel is verdwenen als basis, is het makkelijk repareren.

Naast het coole denimachtige werkjasje Endless jacket, maakt het label Made to Mend meerdere producten van dit nieuwe materiaal. Maakster Heleen Klopper ontwerpt voor de toekomst, als verzet tegen een modemachine die kleren fabriceert om weg te gooien. Dat deed ze eerder met Woolfiller. Dat is een pakketje met plukjes losse wol en een prikker waarmee je een gat in je wollen trui stopt door simpelweg een paar keer te prikken. De reparatie kun je zelf doen, en op een manier dat je nauwelijks ziet dat je wat gedaan hebt, of juist kan laten zien dat je je kleren gerepareerd hebt, als een litteken op je kleding.

Miniatuurvoorbeeld