Nieuws

Video: zwevende beveiligingscamera kijkt stilletjes rond

8 november 2017 16:38

De Moon is een ronde, zwevende beveiligingscamera die dankzij zijn magnetische levitatie geruisloos kan rondkijken.

De Moon-camera zweeft dankzij magneten boven zijn platform. En omdat de camera draadloos wordt opgeladen, kan hij eigenlijk altijd blijven zweven. De full-hd camera heeft een kijkhoek van 130 graden, en de twee microfoons naast de lens draaien de camera automatisch naar de plek waar geluid vandaan komt. De bijbehorende app kan je dan waarschuwen dat er iets aan de hand is.

Omdat het draaien van de camera dankzij de magneten geruisloos gaat, merken indringers ook minder snel dat ze gefilmd worden. Het is daarnaast mogelijk om de ronde camera van het platform te halen, en met zijn interne magneet ergens anders op te hangen. De camera gaat zonder zijn platform 5 uur mee.

Ook is de Moon een smarthome-platform, dat kan communiceren met apparaten van onder meer Philips Hue, Samsung SmartThings en Honeywell. Op Indiegogo heeft de Moon zijn streefbedrag van 45.000 dollar al bijna vier keer binnen, met nog twee weken te gaan. Je bestelt daar een Moon met platform vanaf 219 dollar, die in maart 2018 geleverd moet worden.

Like Bright op Facebook voor meer tech-video's