Nieuws

'iPhone X meest breekbare iPhone'

7 november 2017 10:01

Tests duiden erop dat de iPhone X niet goed bestand is tegen vallen. Het scherm en de camera scoren wel erg goed in vergelijkingen.

Verzekeraar SquareTrade noemt de iPhone X zelfs de ‘meest breekbare iPhone’. Bij de tests die SquareTrade uitvoerde, ontstond er niet alleen schade aan de glazen behuizing van het toestel, maar ook aan andere onderdelen: zo raakte ook de TrueDepth-sensor onklaar, zo schrijft Ars Technica.

Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de testen die SquareTrade uitvoert vrij extreem zijn. Het bedrijf laat de toestellen van een hoogte van ruim 1,80 meter vallen. Bovendien heeft het bedrijf als verzekeraar geen neutrale rol. Maar technieuwssite CNet, dat de telefoon vanaf een hoogte van 90 centimeter liet vallen, constateerde ook dat het toestel erg kwetsbaar is. Al bij de eerste val kwam er een barst in de rand. Een volgende val leidde tot nog meer barsten.

Meest innovatieve scherm

Hoewel de valbestendigheid van de iPhone X dus niet om over naar huis te schrijven is, doet het toestel het op andere vlakken wel erg goed. Zo noemt DisplayMate het scherm van het nieuwe vlaggenschip van Apple ‘het meest innovatieve en best presterende’ smartphone-scherm ooit.

Op zaken als helderheid en contrasten scoort het oled-scherm van de iPhone X beter dan welk ander smartphone-scherm dan ook. Ook prijst DisplayMate de scherpte van het scherm en de geringe reflectie.

Beste foto’s

Ook scoort de iPhone X het beste op het maken van foto’s volgens onderzoek van DxOMark. Het toestel krijgt een score van 101, net iets hoger dan de Samsung Galaxy Note 8 en de Huawei Mate 10 die allebei op 100 uitkwamen. Qua video is er met een score van 89 volgens DxOMark nog wel ruimte voor verbetering bij de iPhone X. Op het gebied van video gaat de Google Pixel 2 aan kop met een score van 96.

Eerste indruk van de iPhone X:

Getest: Face ID in de iPhone X

Subscribe op ons YouTube-kanaal voor meer video's