Nieuws

Deze gadget versterkt je nekspieren tegen nek- en rugpijn

6 november 2017 13:06

Het apparaatje ziet er wat vreemd en grappig uit, maar de FitNeck helpt met het verbeteren van je houding.

Het gevaar van een kantoorbaan: je zakt al snel een beetje weg in je stoel of buigt voorover op je bureau. Hetzelfde geldt voor constant voorover gebogen naar je telefoonscherm loeren. Dat is niet goed voor je houding en kan op termijn fysieke klachten opleveren, zoals nekpijn, hoofdpijn en vermoeidheid. 

De FitNeck is volgens de makers een apparaatje wat hierbij helpt. "Een uitgerekte wervelkolom zorgt na verloop van tijd voor een aanzienlijk gezondheidsrisico", staat in de omschrijving van het Indiegogo-project. "FitNeck corrigeert je houding en versterkt je nekspieren." Met het apparaat wordt je nek weer boven de schouders uitgelijnd, wat veel beter is voor de gezondheid.

2 minuten per dag

De gadget kun je overal mee naartoe nemen. Het is een apparaatje dat je tussen je schouderbladen tegen de muur klemt en tegen je hoofd drukt. De bedoeling is dat je de FitNeck gedurende twee minuten per dag met je hoofd naar de muur toe beweegt. FitNeck is gemaakt met chiropractors, doktoren en professionele sporttrainers, vermeldt de Indiegogo-pagina. De FitNeck kost momenteel 64 dollar. De levering moet in december plaatsvinden. 

Like Bright op Facebook voor meer techvideo's