Nieuws

Intuïtieve muziekgadget laat je zingen zoals je danst

8 november 2017 16:00

Ook als je helemaal niet kunt zingen, maak je met dit apparaatje zelf muziek.

Met de Nederlandse gadget Wiggle kit maak je heel intuïtief muziek. Maak met het apparaatje in je hand een wegwerpgebaar, beweeg je arm omhoog of draai je pols, terwijl je in de microfoon van je smartphone zingt. Iedereen die zijn handen toch al laat bewegen zodra er muziek is, kan met dit apparaatje zingen. Wiggle kit zet expressieve gebaren om in expressieve geluiden.

Professionals zijn ook gebaat bij Wiggle kit. Zoals zangeres Sofie Letritre zegt in onderstaande video, waarin je haar het apparaatje ziet en hoort gebruiken: “Het geeft mij de regie over mijn stem in handen, waar die eerst bij de producer lag.” Maker Pieter-Jan Pieters van het Eindhovense Owow houdt sowieso niet zo van het door productiesoftware gladgepoetste perfecte geluid. Hij mist de menselijke factor. Met de Wiggle kit brengt hij die weer terug in de muziek.

Owow maakt al eerder muziekinstrumenten waarvoor je niet persé kennis van zaken nodig hebt. Hoe je met een van die gadgets een vette beat neerzet door te dansen laat 'twerk queen' Louise hier zien. "Zo brengen we wetenschap samen met ronddraaiende beweging, technologie met vlees, en audiodesigners met, ehm, de kont," aldus Pieters.

Kickstarter

Wiggle kit is sinds vanmiddag te bestellen op Kickstarter, vanaf 59 euro (early birds). De levering staat in december gepland. Probeer hem op Bright Day op 18 en 19 november in de Jaarbeurs al voordat hij echt bestaat.