Nieuws

Elon Musk slaapt in fabriek

3 november 2017 12:47

Dan ben je miljardair en moet je nog in een fabriekshal slapen: Elon Musk slaapt af en toe in Tesla’s Gigafactory in Nevada.

De opmerkelijke slaapplaats heeft alles te maken met de problemen die Tesla ondervindt bij de productie van de Model 3. Terwijl Musk voor ogen had dat zijn fabriek eind september al meer dan 1500 exemplaren van het relatief goedkope model zou produceren, bleef de teller in werkelijkheid steken op 260 auto’s.

Omdat Musk er graag bovenop zit, brengt hij nu al zijn tijd door in Tesla’s Gigafactory in Nevada. Dat gaat zelfs zover dat hij er blijft slapen als dat nodig is, zo vertelde de Tesla-ceo bij de presentatie van de kwartaalcijfers. 

Aan het front

“Ik zet mijn bureau – ik heb eigenlijk niet echt een bureau – altijd neer op de plaats waar het grootste probleem is bij Tesla”, zo tekende Entrepeneur.com op uit de mond van Musk. “Ik geloof echt dat je je troepen moet aanvoeren vanaf het front. Daarom ben ik nu hier”, aldus de Tesla-ceo die ook de conference call over de kwartaalcijfers vanuit de fabriek voerde.

Musk is de afgelopen vier weken naar eigen zeggen vrijwel onafgebroken in de fabriek te vinden geweest. Hij werkte er onder meer aan het verbeteren van de processen bij de productie van de accu’s.

Vijfduizend Model 3's per week

Inmiddels is de Tesla-ceo vol goede hoop dat de productie van de Model 3 op korte termijn flink kan worden opgevoerd. In maart zal Tesla volgens Musk elke week 5.000 Model 3’s van de band laten rollen. Eind augustus waren er al 455.000 bestellingen binnengekomen voor de Model 3.