Nieuws

Google geeft duizenden 3D-objecten vrij voor VR en AR

2 november 2017 11:19

Google heeft een database vol met 3D-objecten gelanceerd, die ontwikkelaars in hun VR- en AR-apps kunnen gebruiken.

Zowel Apple als Google willen augmented reality op smartphones geschikt maken voor de massa. Dat betekent dat ontwikkelaars aan de slag kunnen met het ontwikkelen van AR-apps. Om ze daar een handje bij te helpen heeft Google nu een nieuwe zoekmachine geïntroduceerd die zich richt op 3D-objecten voor VR en AR.

Een ontwikkelaar kan in de Poly-database duizenden 3D-objecten vinden die in apps gebruikt mogen worden. De virtuele voorwerpen variëren van meubilair, pizza's, huisjes tot en met astronauten, katten, honden en Star Wars-objecten. Poly biedt overigens ook scènes, zoals winterlandschappen. Poly richt zich voornamelijk op de ontwikkelaar. De objecten zijn te downloaden in formaten die meteen te downloaden zijn naar Google's Blocks- en Tilt Brush-ontwikkelomgevingen.

Objecten mengen en gif'jes

Ontwikkelaars kunnen de 3D-objecten ook 'mengen' om eigen 3D-objecten te maken, die ze vervolgens ook weer kunnen uploaden om met anderen te delen. Poly kan overigens ook animated gifs van de objecten maken, zodat iedereen de 3D-objecten kan bekijken in een browser of in VR via een Google Cardboard- of Daydream-bril.

De 10 leukste voorbeelden van Apple ARKit