Nieuws

Algoritme maakt realistische foto's van nep-beroemdheden

30 oktober 2017 19:04

Herken je deze beroemdheden? Kan niet, want ze zijn bedacht door kunstmatige intelligentie.

Een nieuw onderzoek van Nvidia toont aan hoe een algoritme realistische foto's van neppe supersterren kan maken. Hiervoor gebruikt het bedrijf een zogeheten 'generative adversarial network' (GAN). Dit systeem bestaat uit twee netwerken: één die plaatjes maakt op basis van de ingevoerde data en één die de gemaakte foto's vergelijkt met voorbeelden uit de echte wereld. Het netwerk leert zichzelf op die manier steeds beter en realistischer te worden.

Eerder zijn GAN's al gebruikt door Google, als onderdeel van het DeepDream-experiment. In dit geval vond Nvidia een nieuwe manier om ze te gebruiken. Door de netwerken samen te laten werken, ontstaan er overtuigende neppe mensen. En de techniek stopt niet bij gezichten: het maakt ook objecten en landschappen.

In onderstaande video zie je de resultaten op een snel tempo in elkaar overvloeien. De foto's kloppen nog niet altijd even goed.

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day