Nieuws

Nintendo schroeft verkoopverwachtingen Switch op

30 oktober 2017 10:41

De Nintendo Switch is al ruim 7,6 miljoen keer verscheept. Nintendo verwacht dat dit aantal in april bijna 17 miljoen zal zijn.

Nintendo maakte maandag zijn kwartaalcijfers bekend. Het afgelopen kwartaal verscheepte het bedrijf 2,93 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch en daarmee komt het totaal op 7,63 miljoen. Nintendo stelde zijn verwachtingen naar boven bij. In april volgend jaar verwacht Nintendo 16,7 miljoen exemplaren van de Switch te hebben verscheept. Dat is vier miljoen meer dan eerder voorspeld.

Ook de SNES Classic Mini verkocht goed, schrijft Nintendo, al zijn over deze retro mini-console geen specifieke cijfers bekend. Verder zit er nog weinig sleet op de 3DS-handheld. Het afgelopen kwartaal werden daar 2,86 miljoen exemplaren van verkocht. Dat is vijf procent meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Nintendo heeft gezegd de productie van zijn Switch-console op te schroeven. Als Nintendo in april bijna 17 miljoen exemplaren weet te verkopen, heeft de console in één jaar al beter verkocht dan de Wii U in vijf jaar. Van die console werden er in totaal slechts 13,56 miljoen verkocht. De productie van de geflopte Wii U werd eind 2016 stopgezet.

Het effect van Super Mario

In deze kwartaalcijfers is de invloed van de nieuwe Super Mario-game nog niet verwerkt, dat effect is het komende kwartaal pas te meten. Dit spel scoort voornamelijk negens en tienen bij de pers en ook wij zijn razend enthousiast. De aankomende drie maanden brengt Nintendo meer grote titels uit zoals Xenoblade Chronicles 2 en nieuwe Pokémon-games voor de 3DS. Daarnaast komt het bedrijf in november met een nieuwe smartphone-titel, namelijk Animal Crossing: Pocket Camp.

Abonneer je ook op het Bright YouTube-kanaal