Nieuws

Google-baas maakt emoji hamburger 'topprioriteit'

30 oktober 2017 14:01

De kaas in de hamburger-emoji van Google zit op de verkeerde plek. Volgens de ceo van Google gaat het bedrijf zo snel mogelijk deze fout rechtzetten.

Iedereen weet het. Kaas in een hamburger moet altijd boven op de hamburger zitten. Des te opmerkelijker dat Google in zijn hamburger-emoji de kaas onder het burgertje heeft gestopt. Apple heeft de kaas namelijk wél op de goede plek in zijn emoji van een hamburger zitten. Thomas Baekdal riep daarom via Twitter dat het tijd werd om een discussie te starten over hoe Google de kaas onder de burger heeft geplaatst. Het kaasdebacle was goed voor ruim 4 miljoen bekeken tweets.

De opvallendste reactie kwam van Sundar Pichai, de ceo van Google. Hij twittert dat het bedrijf alles zal laten vallen om het probleem zo snel mogelijk aan te pakken, als mensen het eens kunnen worden over wat de correcte aanpak is.

Strikt genomen is er niets mis met Google's versie van de hamburger-emoji. The Verge schrijft namelijk dat de hamburger-emoji, die ook als cheeseburger bekend staat, volgens de Emojipedia in 2010 als onderdeel van Unicode 6.0 is goedgekeurd en dat het in 2015 toegevoegd werd aan Emoji 1.0. De emoji wordt slechts beschreven als een broodje met een burger, kaas en soms sla en tomaat. De precieze volgorde van de ingrediënten is niet vastgelegd. 

Maar in het hele rijtje hamburgers van techgiganten is Google wel de enige die de kaas zo nodig onder het burgertje moest plaatsen. Gelukkig dat Google's hoogste baas zich nu op dit probleem zal storten.

Miniatuurvoorbeeld

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day