Nieuws

YouTubers kijken dagelijks 100 miljoen uur video op tv

27 oktober 2017 11:29

YouTube wordt een steeds grotere concurrent van tv-zenders.

YouTube-gebruikers kijken inmiddels samen dagelijks 100 miljoen uur video op televisies. Google-ceo Sundar Pichai maakte deze statistieken bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van Google-moederbedrijf Alphabet. Vergeleken met vorig jaar is de YouTube-kijktijd op televisies met 70 procent gestegen. Het gaat om het gebruik van de YouTube-app op smart-tv's, mediaboxen en spelcomputers. 

Eerder dit jaar zei YouTube dat het dagelijks meer dan 1 miljard uur aan video streamt, waarvan de helft ongeveer op mobiele apparaten. De huidige cijfers geven aan dat nu 10 procent van alle YouTube-content op een televisiescherm wordt bekeken. Dat is overigens net zoveel als het totaal aantal gestreamde YouTube-video's in 2012.

1,5 miljard gebruikers

YouTube heeft ongeveer 1,5 miljard gebruikers die gemiddeld 60 minuten video per dag kijken. Of de toename in kijkcijfers op tv's iets te maken heeft met de betaalde dienst YouTube Red of met nieuwe door YouTube zelf geproduceerde series, à la Netflix en Amazon, is niet duidelijk.

Abonneer je ook op het Bright YouTube-kanaal.

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day