Nieuws

Pixel 2 XL krijgt aangepaste Android tegen inbranders

27 oktober 2017 11:35

Het scherm van de Google Pixel 2 XL kampt met inbrandproblemen, daarom wordt Android aangepast.

Het oled-scherm van de Google Pixel 2 XL heeft bij verschillende journalisten al na een week gebruik inbrandproblemen, bleek eerder deze week. De navigatieknoppen van de telefoon, die bijna permanent onder in beeld staan, blijven ook zichtbaar als bijvoorbeeld een video wordt bekeken.

Google werkt daarom aan een software-update voor het toestel, die de problemen mogelijk voorkomt. Dat schrijft Google-producttopman Mario Queiroz op het Pixel-forum. “Grondige tests van het Pixel 2 XL-scherm wijzen uit dat het dezelfde levensduur heeft als oled-schermen in vergelijkbare producten”, aldus Queiroz. Toch wordt er gewerkt aan een mogelijke oplossing.

Verdwijnende knoppen

“We testen een software-update waarbij de navigatiebalk onder in beeld wegvaagt als die enige tijd niet gebruikt wordt”, schrijft Google hoofdtechnicus Seang Chau. Ook krijgen meer apps een lichte navigatiebalk, en wordt de maximale helderheid van het scherm van de Pixel 2 XL wat terug geschroefd. Dat zou de druk op het scherm moeten verlagen.

Daarnaast krijgen de Pixel 2-toestellen de optie om de kleuren op het scherm meer verzadigd weer te geven. De toestellen tonen kleuren standaard in het RBG-kleurmodel, terwijl de schermen van de meeste Android-toestellen kleuren veel verzadigder tonen. Sommige gebruikers klaagden daarom over fletse kleuren. De Pixel 2 en Pixel 2 XL werden begin oktober aangekondigd, maar zijn vooralsnog niet in Nederland verkrijgbaar.

Google-speaker met kuren

Google paste eerder ook al een functie van de Google Home Mini aan. Die slimme speaker werd gelijktijdig met de Pixel 2-toestellen aangekondigd, maar bleek door een verkeerd functionerende bedieningsknop bovenop mee te luisteren met gebruikers zonder dat zij dit wisten. Daarop werd die hele functie geschrapt, nog voordat het apparaat in de verkoop ging.

Like Bright.nl op Facebook voor meer technieuws

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Kijk op de site van Bright Day