Nieuws

Nieuwe Uber-functie: meerdere stoplocaties instellen

27 oktober 2017 08:50

Een Uber-rit hoeft niet langer van A naar B te zijn. Je kunt nu meerdere stoplocaties op een route instellen.

Uber heeft een nieuwe feature bekendgemaakt, waarbij je tot drie verschillende stoppunten op een route kunt aangeven. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je meerdere vrienden zou willen ophalen om samen ergens naar toe te gaan. De nieuwe functie is per direct beschikbaar in de iOS en Android-app van Uber.

De Uber-app verzoekt gebruikers wel om de tijd dat de chauffeur moet wachten te beperken tot drie minuten of minder, maar verplicht is dit niet. Na meer dan drie minuten wachten, gaat de teller weer lopen. Tijdens de rit kun je de stoplocaties nog verwijderen of aanpassen.

Uber-concurrent Lyft heeft al sinds vorig jaar een soortgelijke functie. Uber maakte het al langer mogelijk om de rekening voor een rit te delen met vrienden, maar die vrienden moesten nog wel samen instappen.

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day