Nieuws

Japanse fabrikanten tonen vervoer van de toekomst

26 oktober 2017 22:39

Nissan, Yamaha en Toyota hebben concepten getoond van nieuwe vervoersmiddelen.

Tijdens de autobeurs Tokyo Motor Show hebben Japanse fabrikanten deze week allerlei futuristische voertuigen gepresenteerd. Het gaat om concepten, dus de vraag is of we ze ooit daadwerkelijk zien rondrijden. Het geeft in elk geval een idee van welke kant auto's, motoren en andere vervoersmiddelen mogelijk op gaan.

Yamaha

Yamaha komt met de MWC-4, een kruising van een auto en een motor. Het voertuig wordt aangedreven door elektrische motoren en een benzinemotor om langere afstanden te halen. Hij heeft vier wielen maar een stuur van een motor.

Miniatuurvoorbeeld

Toyota

Tijdens de techbeurs CES begin dit jaar toonde Toyota al zijn Concept-i serie. Die is nu uitgebreid met de Concept-i RIDE is een kleinere auto gericht op ouderen en fysiek beperkten. De auto heeft vleugeldeuren die zorgen dat je gemakkelijk instapt en binnenin is ruimte voor een rolstoel.

Miniatuurvoorbeeld

De Concept-i WALK lijkt op een Segway met een stuurknuppeltje. Hij rijdt elektrisch en kan simpele boodschappen tonen in verlichte letters op de voorkant. Het apparaat haalt 20 kilometer op een volle lading.

Miniatuurvoorbeeld

Nissan

Nissan kwam met een nieuw concept voor een elektrische auto: IMx. Het prototype haalt 600 kilometer op een volle lading en kan autonoom rijden. Er is overigens nog wel een stuur aan boord. In onderstaand filmpje zie je hoe die op een opvallende manier naar buiten schuift.

Deel ook onze video op Facebook:

Tijdens ons techfest Bright Day op 18 en 19 november in Utrecht zijn ook Tesla en Audi aanwezig.