Nieuws

Nieuwe Amazon-dienst geeft bezorgers sleutel van voordeur

26 oktober 2017 10:22

Nooit meer thuis wachten op een pakje: Amazon bezorgt voortaan in je huis. De nieuwe dienst werkt in combinatie met een camera en een slim deurslot.

De dienst heet Amazon Key. Hiermee krijgt de Amazon-bezorger een sleutel voor je voordeur, zodat pakketten altijd bij klanten thuis afgeleverd worden, ook als er niemand is.

Het systeem werkt met een slim slot en een camera die is aangesloten op het internet. Amazon bekijkt wanneer de bezorger bij de locatie is en geeft hem vervolgens toegang tot het huis via een versleutelde verbinding. De Amazon Cloud Cam begint met zijn opname en de bezorger wordt binnen gelaten. 

Melding en opname bekijken

Gebruikers krijgen een melding als het pakket is afgeleverd en kunnen direct de opname bekijken. Zo zien ontvangers of de aflevering goed is gegaan. Als de bezorger vertrekt, gaat de deur weer op slot. Met de dienst is het ook mogelijk om bijvoorbeeld schoonmakers toegang te geven.

De benodigde 'Amazon Key In-Home Kit' kost vanaf 250 dollar. De service start op 8 november in 37 steden in de VS. In Nederland is de dienst niet beschikbaar.

Like Bright op Facebook voor meer techvideo's