Nieuws

Trump tekent voor uitgebreide tests met bezorgdrones

26 oktober 2017 10:13

Bedrijven mogen in de VS de veiligheid van bezorgdrones uitgebreid gaan testen. De drones mogen ook over mensen vliegen.

Met de pilot krijgt de Amerikaanse regering toezicht op een proef waarin bedrijven de (economische) potentie van bezorgdrones laten zien. Dronemakers hebben geklaagd dat de huidige regelgeving van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA de ontwikkeling van bezorgen met drones in de weg zit.

Ook over mensen en 's nachts

Het programma bekijkt of drones ingezet kunnen worden op manieren die nu nog door regels worden tegengehouden. Zo evalueren autoriteiten of het veilig is om 's nachts drones te laten vliegen of over mensenmassa's. Als dit soort vluchten worden goedgekeurd, brengt dat nieuwe commerciële mogelijkheden met zich mee. Hierbij gaat het niet alleen om bezorgdrones, maar bijvoorbeeld ook om het toestaan van luchtfotografie boven steden.

Amazon en Alphabet

Bedrijven zoals Amazon en Alphabet hebben baat bij dit programma. Zij testen al langer bezorgen met drones. De bezorgdienst Project Wing van Alphabet zou veel voordelen bieden aan consumenten, zegt het bedrijf tegen de San Francisco Chronicle. "De snelheid, kosten en impact op het milieu zullen profiteren als we goederen gaan transporteren met drones." Maar daarvoor zijn praktijktests 'essentieel'. De komende tijd wordt het pilotprogramma vormgegeven en kunnen bedrijven zich inschrijven.

Meer over bezorgdrones:

Testvluchten drones met medicijnen bij Schiermonnikoog

IJsland staat als eerste bezorgdrones toe

Amazon wil speciale torens voor bezorgdrones

Drones op Bright Day

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie, waaronder drone-racen, schieten op drones en een workshop om je eigen drone te bouwen.
Kijk hier voor het programma en tickets.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day