Nieuws

Derde mobiele Nintendo-game: Animal Crossing: Pocket Camp

25 oktober 2017 11:37

Nintendo komt met zijn derde mobiele game: kamperen met Animal Crossing.

Na Super Mario Run en Fire Emblem Heroes komt Nintendo eind november met de game Animal Crossing: Pocket Camp. De game verschijnt dan gelijktijdig voor Android en iOS, wie dat wil kan zich alvast registreren voor een seintje als de game uit is. (In de Australische App Store en Play Store is het spel overigens al direct te downloaden.)

In Animal Crossing: Pocket Camp ben je net als in voorgaande Animal Crossing-games de nieuwe bewoner van een dorp, al is dat dorp in dit geval een kampeerplaats. Die richt je helemaal naar eigen smaak in met gebouwen en meubels. Die dingen verdien je door beloningen te verzamelen door klusjes te doen en opdrachten uit te voeren. Het spel draait mee met de echte tijden en seizoenen: nacht is nacht in de game, en is het winter dan ligt er sneeuw.

Je kan ook de campings van vrienden opzoeken. Omdat Animal Crossing: Pocket Camp een gratis game is, verdient Nintendo geld door tickets te verkopen waarmee je sneller gebouwen en meubels kunt maken. Al met al lijkt deze nieuwe Animal Crossing net zo’n vreemde, rustgevende game als zijn voorgangers te worden. Een camping gevuld met vreemde dieren die je rare opdrachten geven, klusjes zoals appels plukken en vissen (dit keer ook met een net) en het afbetalen van je lening bij het hebberige beertje Tom Nook.

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day