Nieuws

Facebook test opsplitsen nieuwsfeed: scheiding privé en pagina's

24 oktober 2017 09:01

Wordt je nieuwsfeed op Facebook straks opgesplitst in een persoonlijk en een zakelijk deel? Het bedrijf doet een interessante test in zes landen.

Facebook-gebruikers in Sri Lanka, Bolivia, Slowakije, Servië, Guatemala en Cambodja kunnen de nieuwe nieuwsfeed tegenkomen, schrijft hoofd nieuwsfeed Adam Mosseri in een blogpost.

Facebook experimenteert met deze nieuwe nieuwsfeed omdat “mensen ons vertellen dat ze makkelijkere manier willen om de berichten van hun vrienden en familie te zien”. Doel van deze test is nu om uit te vinden of mensen inderdaad een voorkeur hebben voor een gesplitste nieuwsfeed, stelt Mosseri.

Cynici wijzen erop dat zo’n gesplitste nieuwsfeed Facebook een extra kans biedt om geld te vragen aan bedrijven die bepaalde berichten onder de aandacht te brengen. Maar daar is geen sprake van, bezweert Mosseri. “Dat is niet onze bedoeling. Er is op dit moment geen plan om dit uit te rollen in andere landen dan de testlanden of om pagina’s geld te vragen voor hun berichten in de nieuwsfeed of Explore.”