Nieuws

Opvallende beveiligingscamera werkt zonder draden

25 oktober 2017 10:41

De slimme beveiligingscamera Halo heeft een opvallend design en werkt zonder bedrading.

Ondanks dat er al veel beveiligingscamera's op de markt zijn, weet Halo toch op te vallen. Het Indiegogo-project belooft een ronde camera die je in een houder kunt zetten om het huis in de gaten te houden. Deze houder bevat een accu waarmee de camera een half jaar draadloos werkt, voordat hij opgeladen moet worden. Het is ook mogelijk om de camera eruit te halen en hem als een lichtspotje in het plafond te hangen, zodat hij juist niet opvalt.

De camera ziet er niet alleen mooi uit, maar biedt ook slimme functies. Zo streamt de camera beelden versleuteld in 1080p, ook in het donker. Verder heeft hij een ingebouwde lamp en een alarm voor als hij verdachte bewegingen oppikt. De makers noemen de camera slim genoeg om alleen relevante meldingen te doen.

Mooie momenten

Maar Halo wil meer zijn dan alleen een beveiligingscamera. Het moet ook een apparaat zijn dat 'de mooie momenten' vastlegt en bewaart. Wat dat oplevert en hoe het precies werkt, is niet duidelijk. Het is daarnaast mogelijk om via de camera te praten, via een ingebouwde microfoon en speaker.

De Halo heeft een vanafprijs van 225 dollar op crowdfundsite Indiegogo, afhankelijk van welk model je kiest. De levering wordt geschat op juli 2018.

Like Bright.nl op Facebook voor meer tech-video's

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day