Nieuws

Google onderzoekt problemen met scherm van Pixel 2 XL

23 oktober 2017 09:07

Google is een onderzoek gestart naar het inbranden van schermen van zijn nieuwe Pixel 2 XL-smartphone.

Een woordvoerder van Google heeft dat tegenover Android Central bevestigd. Een journalist van de website ondervond zelf problemen met het display van zijn Pixel 2 XL. Daarin is hij niet de enige, maar het is onduidelijk hoeveel mensen hier last van hebben.

De Google Pixel 2 XL is in Nederland niet te koop. In andere landen verscheen het toestel een week geleden. Een scherm kan inbranden als het display constant hetzelfde laat zien. In dit geval is het de navigatiebalk van de Pixel 2 XL die als schim te zien blijft als de gebruiker naar een ander scherm navigeert. Vooral bij oled-schermen is dit een probleem, maar ook daarbij is het probleem meestal pas na maanden aan gebruik te zien.

De woordvoerder van Google meldt op de hoogte te zijn van het probleem. Er is een onderzoek gestart. Wel benadrukt het bedrijf dat het producten grondig test voordat ze geproduceerd en uitgebracht worden.

Meer kritiek

Het is echter niet het eerste negatieve bericht over het Pixel 2 XL-display. Eerder kwam al kritiek naar buiten, omdat de kleuren niet klopten en dat er ruis ontstond bij een minder verlicht scherm.