Nieuws

'Productie iPhone 8 en 8 Plus gehalveerd'

19 oktober 2017 17:31

Apple zou de productie van de iPhone 8 en 8 Plus terugschroeven, mogelijk door tegenvallende vraag.

Dat zegt een anonieme Taiwanese bron uit de productieketen tegen het Taiwanese Economic Times. Apple zou de productie van de twee nieuwe iPhones voor de maanden november en december met 50 procent terugbrengen, volgens die bron. Volgens de krant werd de productie van een iPhone niet eerder zo kort na de introductie al teruggeschroefd.

Apple presenteerde dit jaar voor het eerst niet twee, maar drie nieuwe iPhones. De iPhone 8 en 8 Plus zijn daarbij in vergelijking tot de veel opvallendere iPhone X maar kleine updates ten opzichte van de iPhones van vorig jaar. Tegenover Reuters stellen analisten dat Apple zich dan ook meer op de productie van die iPhone X zou willen richten.

De iPhone X verschijnt pas op 3 november en kan vanaf 27 oktober besteld worden. Analist Jun Zhang van Rosenblatt Securities denkt dat Apple meer exemplaren van de iPhone X wil maken, uit zorg dat het toestel snel uitverkocht zal raken. Zhang denkt dat de productie eerst 50/50 verdeeld was tussen de X en de 8-modellen, maar dat die in december voor 60 tot 70 procent naar de X zal worden verlegd, met in het eerste kwartaal van volgend jaar mogelijk een nog groter percentage.

Onvolledig beeld

Een analist van de Deutsche Bank wijst erop dat er mogelijk te veel belang wordt gehecht aan verhalen over iPhone-productie. Wie het gehele plaatje bekijkt, ziet volgens de bank dat de productie van de nieuwe iPhones waarschijnlijk volgens plan verloopt.

Apple-ceo Tim Cook heeft al verschillende keren gezegd dat berichten uit de productieketen een slechte manier zijn om een idee te krijgen van het aantal iPhone-bestellingen. Daarvoor heeft het bedrijf een te complex netwerk aan toeleveranciers en fabrikanten.

Bekijk ook onze eerste indruk van de iPhone 8 en 8 Plus:

Volg ons YouTube-kanaal voor onze video-review van de iPhone X binnenkort.