Nieuws

Nu ook gameplay-video's maken op Nintendo Switch

19 oktober 2017 12:49

De nieuwste update voor de Nintendo Switch laat gebruikers korte video-opnames van games maken.

De nieuwe mogelijkheid zit in update 4.0 voor de Switch, die vanaf vandaag te downloaden is. Het opnemen van gameplayvideo’s werkt met dezelfde knop die al langer voor het maken van screenshots gebruikt wordt. Voor screenshots druk je kort, voor video’s moeten spelers de knop ingedrukt houden.

De video’s worden dan niet vanaf het punt van indrukken gemaakt, maar tot 30 seconden voor het indrukken van de knop. Zo kun je video’s maken van iets dat net gebeurde. De filmpjes kun je op de Switch inkorten en vanaf het apparaat op Facebook of Twitter zetten. De functie werkt vooralsnog alleen met Nintendo’s eigen games The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, ARMS en Splatoon 2. Op termijn worden waarschijnlijk meer games ondersteund.

Save-games overzetten

Ook is het na de update mogelijk om save-games over te zetten naar een andere Nintendo Switch. Tot nu toe was de voorgang in games gekoppeld aan een enkele Nintendo Switch. Als laatste krijgt de Switch de mogelijkheid om sommige games vooruit te bestellen en voor verschijning alvast te downloaden. Zo kunnen spelers bij het verschijnen van een nieuwe game direct gaan spelen.

Op 27 oktober verschijnt de nieuwe game Super Mario Odyssey op de Nintendo Switch. We speelden de game al op bezoek bij Nintendo:

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal.

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day