Nieuws

Nieuwe WhatsApp-functie: live je locatie delen

18 oktober 2017 08:48

Met een nieuwe functie kunnen WhatsApp-gebruikers hun locatie delen met anderen.

WhatsApp introduceert de nieuwe Live Location-functie, waarmee je je huidige locatie deelt in een chatgesprek. De nieuwe optie is beschikbaar via de knop waarmee je bijlagen kan toevoegen. Bij het delen kun je een commentaar toevoegen over wat je aan het doen bent. Gespreksdeelnemers kunnen je locatie vervolgens live op een kaart volgen. De functie werkt ook in groepsgesprekken, waarbij alle locaties van deelnemers die dit delen worden getoond.

Gebruikers kunnen ook vooraf kiezen voor hoe lang ze hun locatie willen delen. De locatiegegevens worden net als berichten en andere communicatie op WhatsApp versleuteld met end-to-end-encryptie. De Live Location-functie wordt de komende weken uitgerold voor Android- en iOS-gebruikers van WhatsApp. Facebook Messenger heeft sinds maart al een vergelijkbare functie. 

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day