Nieuws

Virgin investeert in Hyperloop One

13 oktober 2017 10:03

Virgin heeft een flink bedrag geïnvesteerd in Hyperloop One. Het bedrijf gaat vanaf nu Virgin Hyperloop One heten.

Dat maakt Richard Branson bekend op zijn blog. De Virgin-topman noemt hyperloops “een ongelooflijk innovatieve en spannende” technologie. Hoeveel Virgin precies in Hyperloop One steekt, maken de partijen niet bekend, maar het gaat om een substantieel bedrag.

In 2013 zette Tesla-ceo Elon Musk het idee achter de hyperloop op papier. In het kort maakt de technologie het mogelijk om treinen of capsules met hoge snelheden over de grond te verplaatsen dankzij een magnetisch veld en een bijna-vacuüm buis.

De technologie moet het mogelijk maken om een topsnelheid van ruim 1200 kilometer per uur te bereiken. Op het enige testparcours dat er tot nu toe is, bij Las Vegas in de Amerikaanse staat Nevada, staat de topsnelheid op dit moment op 310 kilometer per uur.

Branson onder de indruk

Branson bezocht het testparcours afgelopen zomer en was naar eigen zeggen erg onder de indruk van de ontwikkelingen. Hij vindt het belangrijk dat de Hyperloop One een volledig elektrische vorm van transport wordt, en prijst het team achter het bedrijf.

Een team van de TU Delft won begin dit jaar de Hyperloop-wedstrijd van Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX. Daar deden we verslag van op het Bright YouTube-kanaal:

Volg het Bright YouTube-kanaal