Nieuws

Eerste mega-robotgevecht is live te streamen

17 oktober 2017 08:00

Morgenochtend vroeg is het zover: 's werelds eerste gevecht tussen twee mega-robots.

Wie het gevecht tussen de 5 meter hoge en bijna 12 ton wegende Amerikaanse MegaBot Eagle Prime en de 4 meter en 6 ton wegende Japanse Kuratas-robot live wil zien op Twitch, moet morgenochtend vroeg opstaan. De livestream start rond 4 uur. Hoe lang de strijd duurt, is nog niet duidelijk. De Amerikaanse MegaBot is gewapend met een paintballkanon dat grote verfbommen afschiet. Met zijn klauwen verslindt de robot zijn tegenstanders.

Het robotduel is al lang in de maak. MegaBots daagde Suidobashi Heavy Industry in 2015 al uit. Een week later nam het Japanse bedrijf de uitdaging aan. Meerdere tegenslagen, waaronder logistieke problemen, zorgden ervoor dat de battle lang op zich liet wachten.

Miljoeneninvestering

Het bedrijf MegaBots haalde vorig jaar 2,4 miljoen dollar investering op voor het organiseren van gevechten tussen enorme robots. De geldschieters van MegaBots zien grote kansen voor live-events met gigantische robots, maar bij het eerste gevecht mag nog geen publiek aanwezig zijn. 

Na afloop is de video van de wedstrijd trouwens ook op YouTube te zien. MegaBots heeft een webserie gewijd aan de voorbereidingen van de wedstrijd:

 

Robotgevechten op Bright Day

Op ons techfest Bright Day op 18 en 19 november in Utrecht kun je ook kijken naar robotgevechten, van de iets kleinere robots van Dutch Robot Games.

Kijk hier voor meer informatie over Bright Day