Nieuws

'Vingerafdrukherkenning verdwijnt volgend jaar uit iPhones'

13 oktober 2017 08:41

De iPhone 8 is mogelijk het laatste Apple-toestel dat gebruikers met behulp van vingerafdrukherkenning kunnen ontgrendelen.

Vanaf volgend jaar stapt Apple voor zijn nieuwe telefoons helemaal af van het Touch ID-systeem voor vingerafdrukherkenning. In plaats daarvan gebruikt Apple in het vervolg gezichtsherkenning. Dat is althans de verwachting van de doorgaans goed geïnformeerde KGI-analist Ming-Chi Kuo.

De vorige maand gepresenteerde iPhone X maakt al gebruik van Face ID-gezichtsherkenning in plaats van Touch ID. Apple maakt daarvoor gebruik van sensoren bij de frontcamera die je gezicht in 3D scannen. Daardoor is Face ID bijvoorbeeld niet voor de gek te houden met behulp van foto’s. Dat betekent bovendien dat de gezichtsherkenning van Apple een stuk veiliger is dan de technologie die in sommige Android-toestellen wordt gebruikt. Face ID herkent de gebruiker zodra hij met zijn gezicht in de buurt van de telefoon komt, maar de iPhone X wordt pas ontgrendeld als de gebruiker naar de telefoon kijkt.

Omdat de nieuwe iPhones vanaf volgend jaar Face ID hebben, zullen ze vermoedelijk ook een scherm krijgen dat bijna de volledige voorkant van het toestel beslaat, zoals de iPhone X nu al heeft. Mocht Apple inderdaad kiezen voor Face ID in alle nieuwe toestellen, dan betekent dat mogelijk ook het einde voor een Touch ID-oplossing onder het scherm.

Bekijk ook onze eerste indruk van de iPhone X na de Apple-presentatie in september:

Subscribe op ons YouTube-kanaal voor onze iPhone X-review binnenkort.