Nieuws

Range Rover nu ook als plug-in hybride

12 oktober 2017 16:23

De Range Rover is vernieuwd en is straks ook te koop als plug-in hybride met 51 kilometer elektrisch bereik.

Range Rover komt met de P400e, een plug-in hybride versie van zijn vernieuwde vlaggenschip. Voor gebruikssituaties waarin je heel veel korte stukken rijdt, maar ook regelmatig langere, is de plug-in hybride nog steeds een aantrekkelijke en zuinige optie. Maar door het opdrogen van de belastingvoordelen, is de vraag naar dit type aandrijving hard terug gelopen.

Wie een auto koopt van 135.000 euro maakt zich mogelijk niet al te sappel om de financiële consequenties van zijn aankoopbeslissing en heeft met de plug-in hybride Range Rover een auto met dik 400 pk en 640 Nm koppel. De serene rust in de reguliere Range Rover zal nog een tandje indrukwekkender zijn als de grote offroader volledig elektrisch rijdt. De mooiste onderdelen van het interieurontwerp uit de Velar komen ook naar de Range Rover. Zoals Touch Pro Duo: twee 10 inch touchscreens waarbij informatie van het ene naar het andere scherm te swipen is.

Opladen van volledig leeg naar helemaal vol kan binnen drie uur. Dus wie thuis en op het werk kan laden en niet verder dan 50 kilometer van zijn werk woont, kan grotendeels elektrisch rijden.

Andere fraaie gadgets in het Britse icoon zijn zonwering die met gebaren te bedienen is, ionisatie om de binnenlucht schoon te houden, laser-koplampen en een sleutel die als armbandje gedragen kan worden tijdens het sporten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Elektrische terreinwagen geïnspireerd op Land Rover