Nieuws

'Interesse in draadloos opladen smartphones gedaald'

12 oktober 2017 13:15

Draadloze oplaadbaarheid is slechts voor een kleine groep Nederlanders een reden om een nieuwe smartphone te kopen.

Nog eens 8 procent van de Nederlanders heeft al een toestel dat draadloos opgeladen kan worden, meldt Telecompaper donderdag. 47 procent van de ondervraagden in het testpanel van Telecompaper ziet draadloze oplaadbaarheid niet als reden om een nieuwe smartphone aan te schaffen.

Daarmee is de interesse in draadloos oplaadbare telefoons veel lager dan twee jaar geleden. Toen Telecompaper zijn panel in 2015 dezelfde vraag stelde, zei 14 procent nog een nieuwe smartphone te willen kopen als die draadloos opgeladen kon worden. In 2016 daalde dat aantal al tot 10 procent.

Het aantal mensen dat draadloos opladen als onvoldoende reden ziet om een nieuw toestel te kopen, steeg van 32 procent in 2015 naar 47 procent dit jaar. De groei van mensen met een draadloos oplaadbaar toestel vond grotendeels vorig jaar plaats: van 0 procent in 2015 naar 7 procent in 2016, met dit jaar maar 1 procentpunt groei.

Nieuwe iPhones

De nieuwe iPhones 8, 8 Plus en iPhone X kunnen voor het eerst ook draadloos opgeladen worden. Net als tal van Android-toestellen al een aantal jaar kunnen, gebruiken ook de nieuwe iPhones laadstandaard Qi. Toch is draadloos opladen nog wat ingewikkelder dan het lijkt. In onderstaande video legt Merijn precies uit wat je moet weten over draadloos opladen:

Volg ook het Bright YouTube-kanaal