Nieuws

Google schrapt functie slimme speaker na afluisterbug

12 oktober 2017 11:24

De nieuwe Home Mini bleek gebruikers onbedoeld af te luisteren. Google schrapt daarom een functie permanent.

Google presenteerde vorige week een aantal nieuwe producten, waaronder de Home Mini. Die kleinere versie van de slimme Home-speaker heeft dezelfde functies, maar één van die functies wordt nu permanent geschrapt. Het gaat om de aanraakmogelijkheid bovenop de speaker. Home is op twee manieren te activeren: door ‘OK Google’ te zeggen, of door bovenop de speaker te tikken.

Die tweede optie bleek bij de Home Mini ook uit zichzelf te activeren, waardoor de speaker meeluisterde terwijl gebruikers dat helemaal niet wisten. Dat ontdekte Android Police-journalist, die een Home Mini had meegekregen bij de presentatie van Google. Het apparaat is pas vanaf 19 oktober te koop, maar door het ontbreken van een Nederlandse taaloptie voorlopig nog niet hier.

Als de Home Mini verkocht wordt, zal dat zonder de tikoptie bovenop de speaker zijn. Google verwijdert die functie permanent, zegt het in een verklaring. “We nemen de privacy van gebruikers en productkwaliteit erg serieus”, aldus Google. “We hebben gekozen om de top-touch-functionaliteit van de Google Home Mini permanent te verwijderen.” De slimme speaker is straks alleen nog te activeren met de woorden ‘OK Google’. Pas als de speaker die woorden hoort, wordt een verbinding met de servers van Google geopend.

We hebben eerder dit jaar de Google Home-speaker getest:

Volg ook het Bright YouTube-kanaal