Beeld © Bloomberg
Beeld © Bloomberg
Nieuws

Microsoft verklaart Windows 10 Mobile zo goed als dood

9 oktober 2017 11:32

Microsoft voegt geen nieuwe functies meer toe aan de mobiele versie van Windows 10. "Het aantal gebruikers is te laag."

"We richten ons niet langer op nieuwe functies en hardware voor Windows 10 Mobile", schrijft Microsoft-topman Joe Belfiore op Twitter. Het bedrijf blijft het mobiele besturingssysteem nog wel ondersteunen met oplossingen voor fouten en beveiligingsupdates, maar meer hoeven gebruikers voorlopig niet meer te verwachten.

Volgens Belfiore, die de leiding over het besturingssysteem heeft, zijn er simpelweg te weinig mensen die van Windows 10 Mobile gebruikmaken. "We probeerden ontwikkelaars aan te sporen en maakten zelfs apps voor hen. Maar het aantal gebruikers is te laag voor de meeste bedrijven om er in te investeren."

Recent maakte ook HP bekend te stoppen met het produceren van Windows-telefoons. Dat was één van de laatste grote bedrijven die de toestellen nog maakte. Microsoft liet de smartphone-afdeling binnen het bedrijf het afgelopen jaar flink krimpen. De laatste Lumia-smartphone van Microsoft is de Lumia 650 en kwam ruim anderhalf jaar geleden op de markt.

Net als Bill Gates gebruikt inmiddels ook Joe Belfiore een Android-telefoon. Microsoft zal zich nog meer gaan richten op het uitbrengen van Windows-software op andere platformen, iets wat het bedrijf de afgelopen jaren al deed, met bijvoorbeeld Office-apps op Android en iOS. Ook de Edge-browser van Windows 10 komt dit jaar voor die smartphones beschikbaar.