Nieuws

Instapschoen voor snowboarders

22 oktober 2017 20:49

Burton lanceert de Step On, een schoen en binding, waarmee je op een snowboard stapt zoals je dat op de ski's gewend bent.

Er zijn al skischoenen die zichzelf verwarmen, skibrillen die zichzelf van kleur doen veranderen en bindings voor je snowboardschoenen die meten hoe goed je balans is. Nog even en je vraagt Alexa of ze even voor je naar beneden wilt skiën omdat je geen zin meer hebt. Maar naast alle tech-innovaties is er soms gelukkig ook nog wat ouderwetse vernieuwing die geen stroom nodig heeft.

Burton heeft één van de grote pijnpunten van snowboarders aangepakt: dat gefriemel met die schoenen in de sneeuw. Je hebt wellicht fijnere schoenen aan op een board, maar het vastzetten gaat niet zo gemakkelijk als met skischoenen. Burton bedacht daarom een binding die op drie punten vastzit, waar je zo instapt. De schoen heeft bovendien twee draaiknoppen waarmee je hem op de juiste strakheid instelt. Ook daar geen gedonder met klittenband, veters of drukknopen.

Aan de zijkant van de binding zit een hendel om je schoen van het board te kunnen halen. De bindingen zijn er in grijs, zwart en blauw en de schoenen in zwart, grijs, blauw, en met twee vrolijke printjes. Dat comfort kost je minstens €600. Maar daar heb je dan wel én nieuwe schoenen én nieuwe bindingen voor.

Lees ook: Top 5 beste gadgets voor de wintersport