Nieuws

Intel stopt met slimme brillen voor sporters

14 oktober 2017 17:01

Intel heeft in stilte de deuren van fabrikant Recon gesloten. Recon maakte slimme brillen voor onder andere wielrenners en skiërs .

Vorige week mocht ik de Nuviz testen, 's werelds eerste Head Up Display (HUD) voor motorhelmen. Ik was onder de indruk. Deze displays kunnen het motorrijden in de toekomst een tikje veiliger maken.

In twee jaar tijd is er veel veranderd op het gebied van HUD's en augmented reality. Ik herinner me namelijk dat ik twee jaar geleden minder positief dacht over de Recon Jet, een sportbril voor fietsers, met ook een ingebouwde Heads Up Display à la Google Glass. Ik moest er flink aan wennen om met mijn ogen naar beneden te kijken om de informatie op de HUD te lezen, met als gevolg dat ik zo afgeleid was dat ik bijna tegen een boom aanreed.

Recon had eerder ook al een skibril met een HUD op de markt gebracht. De Recon Jet was enerzijds zijn tijd vooruit en anderzijds was de technologie nog niet rijp genoeg. En dat blijkt nu ook. Want Intel, dat in 2015 Recon overnam, heeft van de zomer in het geheim de stekker uit Recon getrokken. Dat meldt een bron van Bloomberg. Intel zou de beslissing om de deuren van Recon, waar 100 mensen werkten, te sluiten zelf niet naar buiten hebben willen brengen.

Intel zou nog lopende Recon-contracten wel nakomen en de chipfabrikant zou volgens Bloomberg blijven werken aan augmented en virtual reality. Maar tegelijk is Intel al langer bezig om minder afhankelijk te worden van consumentenproducten en zich meer te richten op andere markten, zoals zelfrijdende auto's.