Nieuws

Nieuwe BlackBerry-telefoon onthuld zonder toetsenbord

9 oktober 2017 09:05

Telefoonmaker TCL heeft de BlackBerry Motion gepresenteerd. De smartphone heeft geen toetsenbord meer, in tegenstelling tot zijn voorganger.

De BlackBerry Motion werd dit weekend tijdens de GITEX Technology Week in Dubai aangekondigd door het Chinese TCL. De BlackBerry Motion lijkt op de voorganger KeyOne, maar het toetsenbord ontbreekt, waardoor er meer ruimte is voor scherm van 5,5-inch. TCL speelt nog niet in op de trend van randloze displays: om het scherm heen zijn duidelijke randen te zien.

Het is dan ook een midrange-model dat omgerekend bijna 400 euro kost. Of de smartphone ook in Europa verschijnt, is niet bekend. Aanvankelijk is het toestel te koop in de Verenigde Arabische Emiraten. De BlackBerry KeyOne is wel verkrijgbaar in Nederland.

Grote accu

Opvallend is verder dat de telefoon een enorme accu heeft van 4000 mAh. Hij ondersteunt snelladen via usb-c en werkt met Android 7.1. De behuizing van de Motion is van aluminium en houdt water en stof tegen. Voorop onder het scherm bevat de telefoon een knop met vingerafdrukscanner. Verder is er een Snapdragon 625-chip, 4GB aan werkgeheugen en een 12 megapixel-camera.

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Volg ook ons YouTube-kanaal