Nieuws

Apple toont nieuwe emoji die in iOS 11.1 zitten

6 oktober 2017 10:16

iOS 11.1 voegt een reeks nieuwe emoji toe. Apple had er al een paar laten zien, en toont er nu nog meer.

Welke nieuwe emoji er bij het aanbod zouden komen werd eerder dit jaar al bekend. Maar hoe die nieuwe emoji er op iOS uitzien, weten we nu pas. Apple heeft de nieuwe emoji laten zien zoals die er binnenkort op iOS 11.1 uitzien. De nieuwe emoji worden met die update namelijk toegevoegd aan iOS, meldt Apple.

Nieuw is onder meer de emoji van een vrouw met hoofddoek, aangevraagd door een zestienjarig meisje dat zichzelf niet in het emoji-aanbod terugzag. Ook worden er enkele genderneutrale emoji van verschillende leeftijden toegevoegd, en wordt het aanbod hartjes-emoji uitgebreid met een oranje hart.

In de categorie gele-smiley-emoji worden onder meer de vloekende emoji, de sst- emoji en een emoji met een monocle toegevoegd. Ook komen er twee dino’s in het aanbod, winterkleding, een curlingsteen, een slee, een egel, een zeemeermin, een vampier en een tovenaar. Wie deelneemt aan de open bèta van iOS 11.1 kan de nieuwe emoji vanaf volgende week al gebruiken. Wanneer de uiteindelijke versie van iOS 11.1 verschijnt, is nog niet bekend.

Lees ook:

WhatsApp komt met eigen emoji

Emoji-expert: 'diversiteit is enorm belangrijk'

Nieuwe emoji op komst: depri drol en kangoeroe